• Categoria de l'entrada:Reconeixement
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:23 de febrer de 2023
  • Temps de lectura:3 minuts de lectura

El Juníper és centre d’excel·lència

Som centre d’excel·lència d’FP de turisme!!!

Enhorabona a tota la comunitat educativa del Juníper Serra que ho ha fet i fa possible aquest reconeixement a nivell estatal i gràcies i enhorabona als nostres socis col·laboradors: Facultat Turisme UIB, Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca, Advanced Programming Solutions SL, Travel Compositor SL, Absolute Groups & Incentives, Federació PIMEM, Unió General de Treballadores i Treballadors de les Illes Balears, Comisions Obreres Illes Balears, CIFP Carlos Oroza de Pontevedra, CIFP Hostelería y Turismo Asturias de Gijón, CIFP Hurtado de Mendoza de Granada, IES Alcúdia i IES Calvià.

Enhorabona també als  als nostres centres germans CIFP Pau Casesnoves d’Inca i CIFP Francesc de Borja Moll de Palma que també seran centre d’excel·lència: tenim una formació professional excel·lent!

Sobre els centres d’excl·lència

 

Sobre els centres d'excl·lència

El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) ha seleccionat 44 centres públics entre els candidats a la convocatòria d’ajudes posada en marxa el mes de juliol passat per a la creació de la xarxa estatal de centres d’excel·lència de formació professional. Aquests centres, situats en les 17 comunitats autònomes, rebran un finançament de fins a 41,6 milions d’euros.

Els fons serviran per a finançar els projectes d’incorporació a aquesta xarxa dels centres seleccionats, uns centres que imparteixen ofertes de formació professional vinculades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i que pertanyen a sectors professionals predefinits.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa suposa un important impuls a la transformació metodològica i digital dels espais i equips dels centres, la incorporació de tecnologia disruptiva aplicada, la formació del professorat a nivell estatal, el desenvolupament de projectes d’innovació i recerca aplicada, o el treball en xarxa, entre altres.

Els integrants d’aquest ecosistema actuaran com a creadors d’entorns d’innovació, sostenibilitat i emprenedoria en l’àmbit de la formació professional, tres eixos transversals fonamentals del nou model d’FP impulsat pel Govern d’Espanya.

A més, col·laboraran en la detecció de les necessitats dels perfils professionals dels sectors productius, així com en les revisions curriculars de les ofertes formatives relacionades. També mantindran una estreta col·laboració amb les empreses del seu entorn, associacions empresarials i sindicals, centres de formació i entitats del tercer sector per a convertir-se en dinamitzadors de la innovació en tot el territori i promoure la internacionalització.

La xarxa d’excel·lència seguirà oberta a l’espera de la pròxima convocatòria prevista per a 2023, després de la qual s’hi podran sumar més centres.

(font)