• Categoria de l'entrada:Activitats
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:8 de maig de 2023
  • Temps de lectura:3 minuts de lectura

Visita a Tirme

El passat dijous 20 d’abril vam tenir l’oportunitat de visitar l’empresa de reciclatge TIRME. L’empresa és líder en el sector del reciclatge i tractament de residus a Balears, i és coneguda pel seu compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i els seus projectes sobre economia circular.

La visita va començar amb una xerrada informativa sobre el funcionament de l’empresa i els seus processos de reciclatge, ens van mostrar dos vídeos informatius, explicatius i orientatius sobre qui són i com actuen, a més dels processos de gestió i els que realitzen. Vam aprendre que TIRME s’encarrega de tractar els residus que es generen a l’illa de Mallorca, i que el seu objectiu és minimitzar l’impacte mediambiental d’aquests residus. Per a aconseguir això, compta amb una àmplia gamma de tecnologies avançades de tractament de residus, incloent-hi la incineració, la digestió anaeròbia i la compostatge.

Després de la xerrada, vam tenir l’oportunitat de recórrer les instal·lacions de la planta de tractament de residus. Va ser impressionant veure la quantitat de residus que es reben cada dia i com es processen per al seu posterior reciclatge o eliminació. A més, ens va sorprendre la quantitat de residus que poden ser reciclats, des de paper i plàstics fins a metalls i matèria orgànica.

Una de les coses que més ens va cridar l’atenció va ser la cura que l’empresa té amb el medi ambient. L’empresa compta amb una planta de tractament d’aigües residuals i una planta d’energia renovable, que utilitza els gasos produïts pel tractament de residus per a generar electricitat. També s’asseguren que els residus siguin tractats de manera segura i responsable per a minimitzar l’impacte ambiental. A més minimitzen l’emissió de gasos, per a mantenir les emissions per sota d’uns límits establerts, vigilat les 24 hores del dia. Per tant es cremen residus sense interrupció tots els dies.

En general, la nostra visita a TIRME va ser molt enriquidora. Va ser fascinant veure el procés de tractament de residus i com l’empresa s’esforça per ser sostenible. TIRME és un excel·lent exemple de com les empreses poden ser responsables i eficients al mateix temps.