• Categoria de l'entrada:Activitats
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:24 de gener de 2023
  • Temps de lectura:2 minuts de lectura

Visita bodegues José Luis Ferrer

El passat dijous dia 19 de gener vàrem fer una sortida amb els alumnes del CFGS de Direcció en Serveis de Restauració de segon curs a la bodega José Luis Ferrer a Binissalem que correspon a les sortides programades referents al mòdul de sommelieria.

La visita va estar dirigida per Pep Roses, quarta generació de la família. Començarem per l’origen de la bodega i ens va explicar com es duia a terme l’elaboració a la bodega antiga, materials que utilitzaven per la guarda del vi, l’evolució que han dut a terme i les ampliacions de la bodega en les diferents etapes de la seva història, també vàrem parlar de les diferents varietats de raïm en les que fan feina i el terreny amb el que compten per el cultiu de la vinya, la seva producció de vi i les seves vendes, tant a les Illes Balears com a l’estrenger. La bodega pertany a la D.O. Binissalem i també elaboren Vi de la Terra de Mallorca i vàrem  aprofitar per fer preguntes per conèixer la diferència entre aquests dos conceptes ja que en aquests moments els alumnes ho estan estudiant. Ens va parlar de les noves tendències a l’hora de l’elaboració del vi combinant tècniques antigues amb tècniques més modernes. 

 

Per acabar, vàrem fer un tast de vins desenvolupant les tècniques de tast en els seves diferents fases; visual, olfactiva i gustativa. Aquest tast es va compondre de dos vins blancs, un vi negre i un vi dolç, acompanyat de “quelitas”, confitura de raïm i formatge.