• Categoria de l'entrada:Activitats
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:9 de desembre de 2021
  • Temps de lectura:5 minuts de lectura

El compositor Joan Valent comparteix la seva experiència internacional amb alumnat d’Imatge i So

L’alumnat de Control de So (cicle de Video DJ) i de Realització, varen assistir a aquesta ponència.

El músic i compositor ha fet la banda sonora a més de 60 pel·lícules arreu del món i ha treballat amb artistes com Bjork, Bunbury, Luz CasalPedro GuerraTam Tam GoStephan Micus,BunburyLos Panchos, Maria del Mar BonetMontserrat Caballé o Joan Manuel Serraentre d’altres

Joan Valent va explicar que arribar a l’excel·lència en aquest tipus de feina exigeix molt d’un mateix. «A mi m’ha costat molt i jo he vist l’evolució de la tecnologia, però en canvi vosaltres ho teniu molt per mà. Jo en alguns casos necessito un tècnic de Midi per obtenir el millor resultat final i són joves com vosaltres. L’excel·lència de la meva feina no només depèn de mi, darrera meu tenc un equip de grans persones i grans professionals que fan que la música estigui ben enregistrada, ben editada, etc…»

El compositor va estar nominat al 2014 a un Goya per la banda sonora de «las brujas de Zugarramundi» d’Àlex de la Iglesia. També va estar nominat als Globos d’Oro pel seu treball a la pel·lícula Birdman, de Alejandro González Iñarritu, i al 2016 va guanyar el premi Gaudí. Valent va explicar que la informació cada dia s’actualitza i va més enllà. Per estar al dia els tècnics també han de tenir molta disciplina.

Va posar la metàfora de la pel·lícula Tiburón i com una banda sonora per una pel·lícula és un element molt important que ens ho diu tot. És una part imprescindible del film. Per altra banda va destacar: «No crec en la sort jo he fet molta feina, amb 20 anys jo vaig anar a EUA a estudiar, però el meu pare no estava d’acord. La sort no arriba la sort es busca. La inspiració no arriba es cerca i és anar fer feina. Hi ha una part de màgia, però t’agafa fent feina i no t’agafa de copes. Jo crec amb la feina».

El music ha fet moltes creacions arreu del món. Amb l’Ars Ensemble va acompanyar Maria del Mar Bonet en el seu disc “Raixa” (World Muxxic), premiat millor àlbum de Folk i millor àlbum en català als Premios de la Música (2002).

La Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears el va triar perquè fos l’Artista de l’any 2011, sent aquesta la primera vegada en què un músic és guardonat per aquest reconeixement.