• Categoria de l'entrada:Activitats
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:14 de setembre de 2022
  • Temps de lectura:4 minuts de lectura

Més de 20 alumnes del CIFP Juníper Serra han finalitzat la seva formació a països de la Unió Europea de la mà del programa Erasmus+

Els alumnes de les diferents famílies professionals: Administració i Gestió, Imatge i So, Transport i Manteniment de Vehicles i Hoteleria i Turisme, qualifiquen de “molt bona” l’experiència i animen a futurs estudiants a realitzar-la

Aquest projecte Erasmus+ ha donat l’oportunitat a 23 alumnes del CIFP Juníper Serra a realitzar les seves pràctiques laborals en empreses d’Itàlia, França, Dinamarca, Portugal, Irlanda o Alemanya. El balanç és “més que positiu”, tots “hi tornarien” i recomanen l’experiència a futurs estudiants de formació professional, tant de Grau Mitjà com de Grau Superior.

Per Clara Ramírez, d’hoteleria i turisme aquesta experiència ha servit “per demostrar allò que han estudiat i aplicar-ho al món real”. Marc Santos de Transport i Manteniment de Vehicles, destaca la “millora en el seu nivell d’anglès” i Alejandro Giménez, de la mateixa família professional ha qualificat l’estada com un “temps de maduresa”. En el mateix sentit s’ha expressat Lucas Robaina d’Administració i Finances, qui ha après a “dur una vida més independent i a socialitzar”.

Les relacions que s’estableixen gràcies al projecte Erasmus+ poden ajudar a aquests alumnes a aconseguir una feina a l’exterior, de fet Patricia Martínez, d’Hoteleria i Turisme que va realitzar les seves practiques a Saebay, Dinamarca “hi tornarà aquest estiu per treballar”, ens explica. També ho farà, Mariona Maria, de la família d’Imatge i So que viatjarà de nou a Galway, Irlanda, per fer feina a l’empresa on ha realitzat les pràctiques. 

Destaquen l’acollida rebuda per les empreses i el “tracte familiar que els han dispensat”. Jordi Rojo, de Transport i Manteniment de Vehicles recomana el programa Erasmus+, “hi tornaria anar, sens dubte”, afegeix. 

Ha estat una experiència molt bonica” i s’ha d’intentar, “t’agradarà o no” però “aprendre, aprens molt”, conclou Abdoul Zemane, que ha estat a Montpeller, França.

Aquest és un dels projectes que organitza la Comissió de programes Internacionals del CIFP Juníper Serra, “amb aquest projecte avançam cap a la internacionalització educativa del CIFP” afegeix Inma Alzugaray, responsable de la Comissió de Programes Internacionals del centre.

Erasmus+ 2021-2027 és el renovat programa de la Unió Europea en els àmbits de l’educació i la formació, joventut i esports, que ofereix oportunitats per a totes les persones i en tots els sectors educatius (Educació Escolar, Formació Professional, Educació Superior i Educació per a Persones Adultes).

Aquest Erasmus+ és més internacional, més inclusiu, més digital i més ecològic, donant suport a la transformació digital, la inclusió i la diversitat, a més del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Amb un pressupost de més de 28.000 milions d’euros, es finançaran projectes de mobilitat i cooperació transfronterera relacionats amb l’aprenentatge per a 10 milions de persones de totes les edats i de tots els orígens.

A Espanya, el programa Erasmus+ es gestiona per part del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE), organisme públic adscrit al Ministeri d’Universitats que actua com Agència Nacional del programa en els àmbits de l’educació i la formació.