• Categoria de l'entrada:Reconeixement
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:22 de març de 2024
  • Temps de lectura:4 minuts de lectura

Primer encontre centres excel·lència FP Turisme

El nostre centre ha reunit per primera vegada a Ciutat tots els centres d’excel·lència en turisme d’Espanya i d’altres centres col·laboradors per mostrar els seus projectes d’innovació en educació turística i per trobar noves vies de col·laboració. La trobada va tenir lloc del 6 al 8 de març i va comptar amb conferències, tallers i visites. 

Manel Aragonès, director del CIFP Juníper Serra, ha valorat les jornades com “un gran èxit”: “Reunir els nous centres d’excel·lència en turisme que s’han incorporat enguany a la xarxa, a més de centres col·laboradors, és molt positiu perquè ens permet crear xarxa establint vies de col·laboració per ser més innovadors i seguir millorant el gran nivell i qualitat dels professionals del turisme que surten dels nostres centres”.  

 

Un dels plats forts de les jornades ha estat la sessió sobre ‘Nous perfils professionals al sector del turisme’, que va tenir lloc el dijous dia 7 a la Conselleria d’Educació i Universitats. Va comptar amb una presentació dels resultats d’una enquesta sobre aquesta qüestió que han dut a terme la Fundació Gadeso i el CIFP Juníper Serra a càrrec del coordinador de Gadeso Sion Gelabert i del professor Joan Florit, moderador de la jornada. La taula rodona a continuació va posar de manifest la necessitat d’innovar dins el sector educatiu per poder-se adaptar a noves demandes del sector turístic, però sobretot es va destacar que el servei personalitzat i l’atenció al client són imprescindibles i insubstituïbles a dia d’avui. Hi participaren Marian Mesquida, directora de Quality & Training del Castillo Hotel Son Vida; Pedro Fiol, president d’AVIBA; Sebastià Barceló, People and Culture Director de Travel Compositor, i Miquel Munar, cap de servei de Turisme per a la Governança i Sostenibilitat del Consell de Mallorca. Finalitzada la sessió, l’alumnat de cuina i serveis de Grau Mitjà del CIFP Juníper Serra va servir un dinar a tots els assistents a la trobada. 

Així mateix, els assistents a la trobada van poder gaudir d’una conferència i un taller pràctic sobre ‘Els bessons digitals’ a càrrec de David Cortés Gómez, tècnic superior del laboratori ASICS de la UIB, i d’una visita al Museu i a la Ciutat Romana de Pol·lèntia amb una presentació sobre realitat augmentada aplicada als recursos turístics per part de l’empresa REM Experience. 

Les jornades han comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitats del Govern i el patrocini del Ministeri d’Educació i Formació Professional a través dels fons europeus Next Generation i els fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Han participat a la trobada els centres d’excel·lència en turisme CIFP Cuenca i CIFP Burlada (Navarra) a més dels centres col·laboradors CIFP Carlos Oroza (Pontevedra), CIFP Hostelería y turismo (Gijón), CIFP Hurtado de Mendoza (Granada), IES Hotel Escuela (Madrid), IES Calvià i IES Alcúdia.

El CIFP Juníper Serra va ser nomenat Centre d’Excel·lència en turisme l’any 2022 pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, un reconeixement estatal que permet dur a terme projectes d’innovació, recerca aplicada o treball en xarxa per tal de transformar les metodologies i incorporar tecnologies disruptives i digitalització a l’FP.