• Categoria de l'entrada:Activitats
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:14 de gener de 2022
  • Temps de lectura:6 minuts de lectura

Elaboració “Torró de iema”, “Polvorons d’ametlla i avellana” i “Polvorons de xocolata”.

El torró de iema es prepara a base d’ametlla en pols a la que incorporem una mescla de rovells que prèviament haurem escaldat amb nata aromatitzada amb canyella i pell de llimona. Es treballa la mezcla fins que esdevé homogènia. Seguidament s’incorpora un almíbar a 122ºC. Ho treballem fins que baixa de temperatura, omplim els caixons de llenya (motllos), ho deixem reposar com a mínim 48 hores abans de tallar les barres i per acabar cremem les dues cares de cada barra, amb sucre gra i la pala de cremar ben calenta.
 
Els Polvorons en general es caracteritzen perquè la farina i el fruit sec  sempre van torrats i el greis que s’empra sempre és saïm.
A la elaboració només s’han de treballar els ingredients de la recepta fins a aconseguir una massa compacta que estirarem amb el corró i troquelarem les peces amb un tallant. Per acabar les enfornarem.
 

Reportatge fotogràfic realitzat per  Adrià Mascaró, Itria Mascaró i María Pedraz alumnes de segon curs del CFGS Il·luminació, captació i tractament fotogràfic.