• Categoria de l'entrada:Activitats / Destacades
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:3 de juny de 2024
  • Temps de lectura:2 minuts de lectura

Xocolateria Maüa i UCO Bakery

L’alumnat del grup HOT21A, Tècnic en Cuina i gastronomia, ha visitat els obradors i tendes de Xocolateria Maüra i UCO Bakery.

UCO Bakery es un forn amb una filosofia de treball enfocada al sentiment de la comunitat i del respecte per cap al client i la matèria primera. Tots els seus productes estan elaborats amb massa mare, per tal d’evitar els llevats químics, igual que l’ús de sucres refinats. Tot això es fa d’aquesta manera per tal de poder vendre un producte més respectuós amb la salut dels consumidors (gràcies a les grans avantatges que tenen els pans elaborats amb massa mare i llarga fermentació) i mostrant un gran respecte cap als productes i productors de l’illa. Nutrint-se al màxim possible dels ingredients més propers, sempre intentant que siguin ecològics i locals.

El nom de xocolata Maüa. Maüa surt de la fusió de MAllorca i nicaragÜA. Essent els llocs d’origen dels seus fundadors. El concepte d’aquest obrador de xocolata es basa en el concepte “Bean to Bar”, el qual ens exposa que desde el punt de selecció del gra de cacau (essent aquest seleccionat segons el seu origen, qualitat i forma en el qual es tracta), fermentació i posterior procés d’elaboració es farà sempre amb el màxim respecte cap el producte. Donant com a resultat una xocolata amb uns tons més respetuosos amb les característiques pròpies del cacau.

A totes dues empreses els productes que acompanyen a les seves elaboracions compten  amb productes locals i el més respectuosos respecte amb la societat i el medi ambient.