• Categoria de l'entrada:Secretaría
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:22 de març de 2024
  • Temps de lectura:3 minuts de lectura

Reunió Secretaris dels centres

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, juntament amb el Secretari Autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer; la Secretària General, Pilar Guasp; la directora general de Planificació i Gestió Educatives, Catalina Ginart, i la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera, es varen reunir el passat 7 de març amb els secretaris dels centres d’educació secundària, Formació Professional, d’Adults i de Règim Especial per a començar a treballar amb la desburocratització de les tasques administratives i de relació amb l’administració.

 

Durant la trobada, que s’ha celebrat al saló d’actes del Centre Integrat de Formació Professional Juníper Serra, el conseller Vera ha explicat als assistents que la Conselleria d’Educació i Universitats ha iniciat el procés per alleugerir la feina administrativa als docents. El conseller ha explicat que “ens hem reunit amb els secretaris de tots els instituts perquè són una peça essencial perquè són els que fan la gestió diària dels centres i són els que poden diagnosticar els problemes amb els quals es troben”. El conseller ha afegit que des de la Conselleria d’Educació i Universitats s’estudia la manera d’agilitzar tots aquests processos por tal de simplicar i agilitzar la gestió dels centres educatius.

El conseller també ha avançat que aquesta reunió de feina també es celebrarà amb els secretaris dels centres d’educació primària i també amb els centres concertats.

L’objectiu de la Conselleria és que pel pròxim curs 2024/2025 hi ha d’haver una disminució de càrrega de feina administrativa pels docents que fan les tasques de secretari de centre, càrrec que cada vegada més ha vist augmentat les tasques burocràtiques i de relació amb l’administració.

Per la seva part, el secretari autonòmic Mateu Suñer, com a persona que coordinarà aquesta comissió, ha parlat de la necessitat d’identificar els processos que impliquen una càrrega administrativa pels centres, per tenir constància quina és la documentació que l’administració demana i qüestionar-se quin és l’objectiu que aporta aquest procés. Per això, Suñer ha remarcat que es reunirà amb totes les Direccions Generals, amb els departaments i els serveis per fer una relació dels processos i examinar a fons la transversalitat d’aquests, detecció de divergències entre el que es fa i el que s’hauria de fer, mesura de l’eficiència de l’organització, anàlisi de llargària dels processos, automatització i agilització.